Azië

De top 5 stedenreizen voor winkelliefhebbers

Singapore
Top 5 stedenreizen voor winkelliefhebbers
20-06-2024
Deel dit blogbericht Delen

Reisspecialist Lieke van TravelWorld heeft de vijf beste winkelsteden wereldwijd voor u geselecteerd. Of u nu op zoek bent naar luxe boetieks, enorme winkelcentra of charmante lokale marktjes, deze steden bieden het allemaal. Ontdek waarom Singapore, Dubai, New York, Mexico-Stad en Ho Chi Minh-stad elk een uniek winkelervaring bieden.

Singapore 

Een van de eerste aanbevelingen van Lieke is Singapore. Singapore staat bekend als een shoppingparadijs met luxe winkelcentra, designer boetieks en levendige markten. Dit kleine eiland heeft meer winkelcentra per vierkante kilometer dan welk ander land ter wereld dan ook. Bezoek de beroemde Orchard Road, het winkelhart van Singapore, waar u high-end boetieks en internationale merken vindt. Van ION Orchard tot Paragon Shopping Centre, hier vindt u alles, van de nieuwste mode tot exclusieve gadgets. Voor een winkelervaring die afwijkt van de vele winkelcentra in Singapore kunt u naar Haji Lane. Dit smalle straatje is versierd met vintagewinkeltjes en boetiekjes, direct herkenbaar aan de kleurrijke muurschilderingen - net zo goed een fotoplek als een plek om te winkelen. Als het donker is, is Haji Lane ook een geweldige plek om iets te gaan drinken! 

Voor wie niet van overdekte winkelcentra houdt, zijn er tal van buitenmarkten, drukke straten en clusters van leuke boetiekjes. Zowel Chinatown als Little India zijn op zichzelf al geweldige winkelbestemmingen, waar u souvenirs en lokale ambachten vindt.  

Drukke Orchard Road in Singapore met luxe winkelcentra en boetieks, een must-visit tijdens stedenreis naar Singapore

Dubai

Dubai is dé bestemming voor luxe winkelen. Shoppen in Dubai betekent een bezoek aan de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Met meer dan 1.200 winkels en een gigantisch aquarium, is dit niet zomaar een winkelcentrum, maar een bestemming op zich. Naast de moderne winkelcentra bieden de traditionele souks, zoals de Gold Souk en de Spice Souk, een authentieke ervaring. Hier kunt u uw onderhandelingsvaardigheden testen terwijl u onderhandelt over juwelen en exotische specerijen, wat zorgt voor een unieke en onvergetelijke winkelervaring. 

Hoewel de winkelcentra van Dubai terecht legendarisch zijn, zijn enkele van de interessantere winkelervaringen te vinden in de kleinere winkelgebieden. City Walk is hier een perfect voorbeeld van; een zorgvuldig samengestelde openluchtcollectie met winkels, boetieks, restaurants, uitgaansattracties en hotels, verlevendigd door straatkunst van beroemde stadskunstenaars. Dit gebied biedt een dynamische mix van winkelen en cultuur.  

Dubai Mall in Dubai, een populair winkelcentrum om te bezoeken tijdens stedenreis

New York 

Shoppen in New York is een ervaring op zich en een bezoek aan Fifth Avenue is een absolute must. Deze legendarische straat staat wereldwijd bekend om zijn luxe en stijl. Dit gebied biedt niet alleen een fantastische winkelervaring, maar ook de kans om enkele van de meest indrukwekkende architecturale wonderen van de stad te bewonderen. Voor een meer bohemien en trendy winkelervaring raadt Lieke Soho aan. Dit gebied staat bekend om zijn unieke boetieks, kunstgalerijen en hippe cafés. In Soho vindt u alles, van high-end mode en unieke vintage kleding tot moderne kunst en design. De sfeer is ongedwongen en creatief.  

Bent u opzoek naar een meer alternatieve en lokale winkelervaring, dan is Brooklyn de place to be. Williamsburg en DUMBO staan bekend om hun hippe boetieks, onafhankelijke designerwinkels en kunstzinnige markten. Hier kunt u handgemaakte producten, vintage kleding en innovatieve designartikelen vinden. De wijken bruisen van creativiteit en bieden een verfrissend contrast met de meer commerciële winkelgebieden van Manhattan. New York, de stad die nooit slaapt, biedt voor elke shopper wat wils, waardoor het één van de beste winkelbestemming wereldwijd is. 

Fifth Avenue in New York met iconische high-end winkels, ideaal voor winkelliefhebbers op reis

Mexico-Stad 

Mexico-Stad, de bruisende hoofdstad van Mexico, biedt een mix van cultuur, geschiedenis en moderne flair, wat het een geweldige bestemming maakt om te winkelen. In de chique wijk Polanco vindt u de internationale designermerken, evenals high-end Mexicaanse ontwerpers. Het Antara Fashion Hall winkelcentrum bidt een winkelomgeving met een scala aan boetieks, restaurants en entertainmentopties. Voor een authentieke Mexicaanse winkelervaring mag een bezoek aan La Ciudadela niet ontbreken. Deze kleurrijke markt, gelegen in het centrum van de stad, biedt een breed scala aan handgemaakte ambachten. Het is een geweldige plek om lokale kunstenaars te ontmoeten en meer te leren over de ambachtelijke tradities van Mexico.  

Santa Fe, één van de meest moderne en welvarende wijken van Mexico-Stad, is de thuisbasis van enkele van de grootste winkelcentra van Latijns-Amerika. Dit gebied trekt veel jonge professionals en biedt een moderne en kosmopolitische winkelervaring. Het is de perfecte plek voor wie op zoek is naar de nieuwste mode en trends in een stijlvolle omgeving. Bezoek ook de Mercado de Coyoacán voor lokale etenswaren en unieke ambachten. 

Stedenreis naar Mexico-Stad om te winkelen

Ho Chi Minh-stad

De laatste aanbeveling van Lieke is Ho Chi Minh-stad, ook wel bekend als Saigon. Ben Thanh Market is een van de bekendste markten in Ho Chi Minh-stad en een must-visit. Deze levendige markt is een van de beste winkelgebieden in de stad en biedt alles van lokale etenswaren tot handgemaakte producten. Het is de perfecte plek om unieke souvenirs te vinden en een glimp op te vangen van het lokale leven. Saigon Square is een populaire bestemming voor zowel lokale inwoners als toeristen. Dit winkelcentrum staat bekend om zijn grote selectie kleding, schoenen, tassen en sieraden tegen zeer redelijke prijzen. Voor een meer moderne winkelervaring raadt Lieke het Vincom Center aan. Dit winkelcentrum, gelegen in het centrum van Ho Chi Minh-stad, herbergt internationale merken en high-end boetieks.  

Elk van deze vijf steden biedt een unieke en onvergetelijke winkelervaring. Of u nu houdt van luxe, trendy boetieks of authentieke marktjes, Singapore, Dubai, New York, Mexico-Stad en Ho Chi Minh-stad zijn de topbestemmingen die u niet mag missen.  

Bezoek de levendige Ben Thanh Market in Ho Chi Minh City tijdens stedenreis

Reisadviseur Lieke

Over de auteur

Hi, ik ben Lieke

Weet alles van Australië, Bali/Indonesië, Botswana, Kenia, Namibië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam/Laos/Cambodja, Zuid-Afrika, Singapore, Tanzania

In de afgelopen jaren heb ik al een aantal grote reizen mogen maken. Ik heb de kans gekregen om 6 maanden in Nieuw-Zeeland te werken, deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en ben op slag verliefd geworden op het land. Het gevoel van vrijheid sprak me erg aan waardoor het enthousiasme tot nog meer ontdekken van deze prachtige wereld werd versterkt. Het skydive in Nieuw-Zeeland was me nog niet gek genoeg waardoor ik ook Azië als bestemming wilde bezoeken. Van kayakken door de mangrove van Khao Sok tot het beleven van de Hai van Pass achter op de motor tot fietsen door de rijstvelden van Bali. Al deze ervaringen maken dat ik nog veel meer wil ontdekken van de wereld en dit graag met jou wil delen.

Als eerste op de hoogte van de laatste voordelige traveldeals?

Ontvang onze e-mails met tips voor uw reis

Al meer dan 32.783 reizigers gingen u voor